Обединени патриоти и проф. Николай Петров проведоха среща за проблемите в здравеопазването


Обединени патриоти и проф. Николай Петров проведоха среща за проблемите в здравеопазването
19 Юли 2017, Сряда


Нужна е повече справедливост спрямо истинските инвалиди, категоричен бе Валери Симеонов

Автор: Десант

Приоритетите в здравния сектор, проблемите и начините за решаването им обсъдиха в Народното събрание днес  ръководството на ПГ на Обединени патриоти и екипа на здравния министър проф. Николай Петров.

В срещата по-късно се включи и вицепремиерът по икономическата и демографска политика Валери Симеонов.

Това е първият от поредицата подобни разговори, които Обединени патриоти започват с ресорните министерства с оглед на приоритетите, залегнали в управленската им програма, която е част от общата програма за стабилно управление.

Идеята да се синхронизира с изпълнителната власт не само работата по приоритетите, но и законодателната дейност, така че в пленарна зала да влизат закони, предварително обсъждани детайлно, които да получават сериозна подкрепа.

Вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов постави въпроса с оздравяване на системата за инвалидните пенсии и оттам намирането на ресурс за индексиране на всички пенсии, не само на минималната – ангажимент, който Обединени патриоти са поели към избирателите си.

Нужна е повече справедливост спрямо истинските инвалиди, категоричен бе Валери Симеонов.

Председателят на групата на Обединени патриоти Волен Сидеров се обяви за радикална реформа в Националната здравно-осигурителна каса и призова да се спре с изтичането на пари. Той бе категоричен, че е нужно болниците да бъдат повече болници и по-малко търговски дружества.

Зам.-председателят на групата на Обединени патриоти Искрен Веселинов постави въпроса за необходимите мерки срещу циганското насилие над медици в Спешната помощ.

Борбата срещу наркотиците и здравната профилактика са приоритети, залегнали в предизборните програми на Обединени патриоти - действия по които предприехме както в миналия мандат, така и в този, подчерта народният представител Борис Ячев.

Министър Николай Петров заяви, че подкрепя всички действия на тясно сътрудничество с народните представители в името на това тежките проблеми в сектора на здравеопазването да бъдат решавани по-резултатно. Той също подчерта значението на профилактиката за здравното министерство. По думите му до края на годината се очаква унифицирана стратегия за мениджмънта на лечебните заведения.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки