Министър Ангелкова и руския посланик Макаров провериха детските лагери в Приморско и Китен


Министър Ангелкова и руския посланик Макаров провериха детските лагери в Приморско и Китен
18 Юли 2017, Вторник


На посещението в лагерите присъства и генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукьянчук

Автор: Десант

Министърът на туризма Николина Ангелкова и извънредният и пълномощен посланик на Руската федерация в България Анатолий Макаров посетиха български черноморски лагери в Приморско и Китен, където летуват много деца от Русия. Днес те бяха в детските бази „Хелиос“ в ММЦ–Приморско и в "Росица-Балканика" в Китен.

Лагерите отговарят на всички критерии за настаняване и обучение на деца. Предлагат и разнообразни спортни занимания, коментира министър Ангелкова.

„Чрез подзаконова нормативна уредба ще създадем точни критерии и правила, на които да отговарят  лагерите в зависимост от възрастовата група на децата. При тях има специфика в сравнение с другите туристи. Важно е да се предлагат различен вид занимателни дейности, за да надграждат знанията си от училище“, отбеляза още министърът. „С посланик Макаров сме заедно тук, за да установим кои лагери предлагат най-добри условия и да надградим успешните практики“, допълни министърът на туризма.



Анатолий Макаров акцентира колко е важно вниманието към децата и общуването им в лагера, което оставя спомени и приятелства за цял живот. На посещението в лагерите присъства и генералният консул на Руската федерация във Варна Сергей Лукьянчук.

Международният детски лагер „Хелиос“ в ММЦ се намира на 180 м от морето. Той е с капацитет 500 гости в изцяло обособена и охраняема територия. Край основната сграда има отделни корпуси до три етажа, които са напълно реновирани и с климатици.

На територията на лагера работи професионален спортен комплекс (10 000 кв.м) с футболно игрище, две волейболни и две баскетболни площадки и тенис корт. В лагера е оборудван медицински кабинет, линейка и дежурни лекари са на разположение 24 часа. 

Освен спорт децата изучават български народни танци, музикални инструменти, спортни и латиноамерикански танци, изобразително изкуство, грънчарство, дърворезба. Работи и център за компютърно обучение.

Международният лагер "Росица-Балканика" в Китен е за почивка едновременно на около 500 деца. Ограден е и охраняван денонощно. Разполага със закрит 25-метров басейн, компютърна зала за 40 човека, безплатен интернет и др. Лагерът е със собствен просторен плаж на 150 м от базата.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки