Сияна Базотева от Бургас стана вицешампион на България по конен спорт


Сияна Базотева от Бургас стана вицешампион на България по конен спорт
18 Юли 2017, Вторник


Ученичката от бургаската Природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“ от 2 години тренира в Стара Загора при един знаковите състезатели по конен спорт у нас Ивайло Бонев

Автор: Силвия Горанова

Бургас записа забележителен успех на Държавното първенство по конен спорт за деца и юноши, провело се на Конна база „Тракиец“ в Житница през уикенда. В конкуренция на най-добрите ездачи от цялата страна, състезателката на клуб „Кан Крум“ Сияна Базотева завоюва вицешампионската титла при юношите за 2017 г.

17-годишната девойка скача с кобилите Хърмаяни и Силиън. До почетното второ място й помогна да стигне Хърмаяни. Преди нея се нареди Владимир Кличко, управляван от Никол Хенеси. Третото място зае София Стойчева с кон Абудаби.

Самата Сияна признава, че е много развълнувана и мотивирана от успеха. Любопитното е, че състезателката не е включвала елитния турнир в програмата си.

В търсене на по-добри условия за подготовка, ученичката от бургаската Природоматематическа гимназия „Акад. Никола Обрешков“ от 2 години тренира в Стара Загора при един знаковите състезатели по конен спорт у нас  Ивайло Бонев. Момичето пътува до там всяка събота и неделя, успявайки да съчетае учене и спорт. 



За поддържане на добри резултати се изискват тренировки поне 4-5 пъти седмично, а за високо спортно майсторство е нужна дори ежедневна подготовка. Затова спортни деятели определят успехът на Сияна като забележителен.

За да тренира и учи ползотворно, девойката ще смени родния Бургас със Стара Загора и наесен вече ще е ученичка в 11 клас в местната Природоматематическа гимназия.

За 7 години в професионалния конен спорт Сияна има редица успехи на наши и международни състезания, както в категорията при децата, така и при юношите. В елитното Държавно първенство до момента е носител на два сребърни и един бронзов медал.

Другият състезател на ККС „Кан Крум“ Емил Георгиев не успя да попадне сред призовите места, но за него участието в Житница бе дебют при юношите.

Следващият турнир на Сияна и Емо ще е за „Купа Бургас“ на базата в Парк „Езеро“. Състезанието ще се проведе от 4 до 12 август.

След това Сияна заминава за Германия с националния отбор и треньора си Ивайло Бонев за участие в голямо европейско състезание и подготовка за Балкански шампионат.   Тази година домакин на Балканиадата е България, а мястото е отново Конна база „Тракиец“ в Житница.


В категории: Новини , Общини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки