Израелският посланик в УМБАЛ-Бургас: Дойдох, за да ви благодаря отново


Израелският посланик в УМБАЛ-Бургас: Дойдох, за да ви благодаря отново
Снимка: УМБАЛ-Бургас
18 Юли 2017, Вторник


В морския град отбелязват 5-годишнината от атентата на летището в Сарафово

Автор: Десант

Консулът на Израел в България Ашер Хофман посети днес УМБАЛ-Бургас, придружен от почетния консул на Израел в Бургас г-н Орлин Мандов. Поводът е тъжната годишнина от атентата на летището в бургаския квартал Сарафово.

Вече пет години на днешната дата - 18 юли, в морския град се провежда възпоменателна церемония в памет на жертвите – петима израелски туристи и българския шофьор.

Близо 40 души бяха ранени при терористичния акт и всички получиха първа помощ от бургаските медици – служителите на Центъра за спешна помощ и УМБАЛ-Бургас. От този ден израелската държава не спира да благодари на лекарите от болницата, които направиха всичко възможно, за да съхранят живота на пострадалите.

„Дойдох, за да ви благодаря отново“, заяви г-н Ашер Хофман. Той бе приет от изпълнителния директор на най-голямото лечебно заведение в региона - д-р Бойко Миразчийски, и от зам.-кмета по здравеопазване в Община Бургас д-р Лорис Мануелян.

Втората причина за посещението на израелския консул в бургаската УМБАЛ е желанието му да се запознае с  възможностите на болницата, за да насочва тук израелските туристи, които търсят от посолството съдействие по различни поводи. По думите на Хофман, те са на 4-5-то място по посещаемост на нашето Черноморие, след гостите от Русия, Англия и Германия.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки