Патриотите в цялата страна почетоха рождението на Апостола


Патриотите в цялата страна почетоха рождението на Апостола
18 Юли 2017, Вторник


„Левски - това е духът на България" - лаконичен бе народният представител Валентин Касабов

Автор: Десант

Патриотите от „Национален фронт за спасение на България" в Бургас се поклониха пред бюст-паметника на Васил Левски в Приморския парк. За да почетат 180-годишнината от рождението на най-големия наш национален герой, венци и цветя поднесоха депутатите от „Обединени патриоти" Валентин Касабов и Христиан Митев, общинските съветници от НФСБ Ивайло Вагенщайн, Милен Ненчев и Ангел Божидаров, областният координатор на патриотичната формация Иван Кузманов, представители на коалиционната партия „Средна европейска класа", телевизия СКАТ и сайта „Десант", както и много родолюбиви бургазлии.

„Левски - това е духът на България" - лаконичен бе народният представител Валентин Касабов, зам.-председател на парламентарната група на "Обединени патриоти".

Заупокойна литургия в памет на дякона Левски бе отслужена в Стара Загора от свещеници от тукашната епархия. На тържеството присъства и почетна рота от Втора механизирана бригада.



Слово за делото на Апостола на българската свобода произнесе областният управител Гергана Микова от НФСБ.

„Днес за пореден път свеждаме глави пред паметника на най-големия българин. Неговият живот и революционна борба са неразривно свързани със Стара Загора. Затова ние сме два пъти по-големи длъжници пред паметта му. Днес всички трябва да си зададем въпроса дали наистина сме достойни наследници на Васил Левски. Днес трябва да застанем единни и да покажем, че в трудни времена можем да бъдем заедно като нация, чиято дума се чува по цял свят. За да могат нашите деца и наследници след 100 години отново да сведат глави пред този паметник. Не от срам, а в знак на признателност”, изтъкна тя пред присъстващите.

Представители на патриотите се поклониха през паметта на Апостола на свободата и в София, Монтана и много други градове на страната.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки