Съдят шофьор на катафалка, карал пиян, с фалшива книжка и с превишена скорост


Съдят шофьор на катафалка, карал пиян, с фалшива книжка и с превишена скорост
17 Юли 2017, Понеделник


За капак, Милен М. от Провадия блъснал мотоциклетист, който по чудо се отървал с наранявания

Автор: Янко Крумов

Районната прокуратура във Варна предаде на съд 38-годишния Милен М. от Провадия, блъснал мотоциклетист преди четири години на варненския булевард „Сливница“. Освен за предизвиканата от него катастрофа, той ще отговаря за още три нарушения - управлявал катафалка с превишена скорост, пиян и без книжка. 

Инцидентът е станал на 19 май 2013 г. Въпреки че се движел в населено място, където максималната скорост за движение е 50 км в час, Милен управлявал траурния автомобил със скорост около 85 км в час.

На кръстовището с ул. „Струга“, при червен сигнал на светофара, той ударил идващият насреща мотор. От удара пострадалият мотоциклетист получил четири средни телесни повреди.

Причинилият катастрофата бил тестван с дрегер, който отчел 0,49 промила алкохол в кръвта му. При съставянето на акт за установяване на административно нарушение Милен М. представил контролен талон, издаден за свидетелство за правоуправление, каквото никога не е притежавал.

Оказало се, че талонът е неистински, заради което Районната прокуратура във Варна му повдигнала и второто обвинение – по член 316, във връзка с член 308, ал. 2 от НК.

Назначена била съдебномедицинска експертиза, която да определи концентрацията на алкохол в кръвта на Милен М. към момента на пътното произшествие. Заключението й показало, че в момента на катастрофата той е бил с 0,78 промила алкохол в кръвта.

Предстои делото срещу 38-годишния Милен М. да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание от 1 до 6 години лишаване от свобода, уточняват от пресслужбата на Апелативна прокуратура – Варна.


В категории: Новини , Парадокси

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки