Най-добрите джет пилоти в България ще спорят за купа „Бургас“ на 22 и 23 юли


Най-добрите джет пилоти в България ще спорят за купа „Бургас“ на 22 и 23 юли
17 Юли 2017, Понеделник


След тригодишно прекъсване Бургас отново е домакин на кръг от националния джетски шампионат

Автор: Десант

След 3-годишна пауза Централен плаж Бургас отново ще бъде домакин на кръг от републиканския джетски шампионат. Най-добрите джет пилоти в България ще спорят за купа „Бургас“ на 22 и 23 юли (събота и неделя), като състезателното трасе ще бъде в непосредствена близост до моста в морския град.

През 2014 г. състезанието в бургаският залив бе посетено от стотици фенове на моторните спортове, като организаторите се надяват, че тази година интересът ще е още по-голям.

В битката за призовите места в отделните категории ще се включат двукратния вицеевропейски шампион по джетски Кристиян Киров. Звездната компания ще бъде допълнена от Марио Михалев, който в началото на този месец направи своя международен дебют, участвайки на Европейското първенство в Австрия, а в категория деца участие ще вземе и младата ни надежда в този спорт Алекс Петров.

Освен тях в Бургас се очакват да пристигнат още доста елитни джет пилоти, което ще направи стартовете изключително драматични.

В края на миналия месец в Обзор дадохме старта на шампионата за тази година. Състезанието бе посетено от стотици фенове на високите скорости и два дни бяхме свидетели на невероятни емоции. Силно се надяваме, че бургазлии и гостите на града също ще уважат надпреварата и ще дойдат да се насладят на едно наистина запомнящо се състезание“ , това заявиха организаторите на купа „Бургас“.

И в двата дни зрителите ще се насладят на каране в няколко категории. Традиционно в първия ден ще бъдат разпределени медалите в различните дисциплини при децата и жените, а в неделя ще станем свидетели на битката на най-бързите джетове в България.


В категории: Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки