Холандско проучване откри в пастата канцерогенна съставка


Холандско проучване откри в пастата канцерогенна съставка
15 Юли 2017, Събота


Вижте кое е вредното вещество и как можем сами да си направим тесто за спагети 

Автор: Десант

Родната кулинарка Мариела Нордел, която нашумя покрай кулинарното риалити „Мастър шеф“, разкри ужасяваща тайна за един продукт, който е сред основните в хранителните магазини не само в България. Тя предупреди, че  експерти от ЕС са открили в пастата високо съдържание на съставка, предизвикваща рак. Ето какво написа тя на страницата си във "Фейсбук":

"Съпругът ми е производител на месо в Холандия и неговите заводи подлежат периодично на проверки от Държавната им агенция по безопасност на храните. В тази връзка той и другите производители на храни получават всяка година рапорт за изследвани стоки и групи продукти в различни страни от ЕС.

Тази година са проучвали пастата – спагети, макаронени изделия, лазаня и подобни в Италия, България, Гърция, Германия и Холандия – страните се подбират на случаен принцип. Мостри се взимат от абсолютно всички марки – скъпи, евтини, био, еко и прочие, от абсолютно всички вериги магазини.

Показа ми графиката с резултатите – с изключение на 2 бранда в Италия, които не се експортират, но са само за местния пазар, във всички други – бг, гръцко, холандско, немско, италианско производство, фигурират ужасно високи количества MOSH – съставка, която е пряко отговорна за развиването на ракови заболявания! Докладът е внесен тази сутрин в агенцията им с препоръка да се уведоми правителството и да се вземат мерки.

Много вероятно е от холандската търговска мрежа до 2-3 седмици да се изтеглят всички досега продавани марки макаронени изделия и да се забрани тяхната консумация до промяна на политиката на производителите им. Това е за сега конфиденциална информация, до която журналистите все още нямат достъп".

Мариела Нордел съветва потребителите сами да си приготвят вкъщи паста. За целта са нужни: на 100 г брашно 1 яйце плюс 1 жълтък, 1-2 с.л. зехтин, сол на вкус и малко вода. От тези продукти се омесва твърдо тесто. То се увива във фолио и се оставя в хладилника за час. След това се минава през машинка за паста или се разточва с точилка на тънък лист. Нарязва се в желаната форма и се вари във вряща и подсолена вода. 

Източник: politikata.net




В категории: Новини , Разследвания , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки