Опасни детски площадки откриха екипи на неправителствена организация


Опасни детски площадки откриха екипи на неправителствена организация
Снимката е илюстративна
14 Юли 2017, Петък


На една от тях, за да се качи дете на пързалката, тези, които са на близката люлка, трябва да спрат да се люлеят

Автор: Десант

На 15 опасни детски площадки са се натъкнали екипи на неправителствена организация Националната асоциация за защита на потребителите (НАЗП).

В първата десетдневка от месеца те са проверили 20 туристически обекта по морето, към които безплатно функционират детски площадки. Само в 5 от тях не били открити проблеми.

От НАЗП са констатирали, че в останалите някои от съоръженията са с нарушена цялост, други пък са потрошени.

Най-фрапантното нарушение открили детска площадка, отстояща на 20 метра от плажа. В нея, за да може дете да се качи на пързалката, малчуганите, качени на близката люлка тип везна, трябва да спрат да се люлеят.

Ако детето все пак успее да се качи на пързалката, за да се спусне, тези, които се люшкат, трябва да спрат със забавлението си.

Виждайки опасността, родителите се опитвали да пазят децата и да създават ред, но за съжаление това още повече увеличавало хаоса, коментират от НАЗП.

​От организацията смятат, че отношение по тези случаи трябва да вземе и Комисия за защита на потребителите (КЗП), която се явява специализиран държавен орган, прилагащ законодателството за защита на потребителите в България и е призвана да осъществява административен контрол върху целия вътрешен пазар.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки