Осветиха паметника на Левски във Военна академия


Осветиха паметника на Левски във Военна академия
Снимка: МО
14 Юли 2017, Петък


Нека, минавайки оттук, гражданите да се сещат, че имаме дълг към България - да бъдем българи и да служим на интересите й, призова министърът на отбраната Красимир Каракачанов

Автор: Десант

С тържествена церемония днес, 14 юли, в парка на Военната академия „Г. С. Раковски“ беше осветен паметникът на Васил Левски, изграден от инициативен комитет.

Да се преклонят пред паметта на Апостола на свободата дойдоха президентът и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Румен Радев, министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната генерал-лейтенант Андрей Боцев, съобщиха от военното ведомство. 

След официалните лица на събитието бяха още кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, председателят на Комисията по отбрана в 44-ото Народно събрание Константин Попов и народни представители от комисията, политици, държавници, роднини на Апостола, преподаватели от Военната академия, общественици и др.

Поднесени бяха венци и цветя от държавни институции и признателни граждани.

Пред журналисти министърът на отбраната Красимир Каракачанов отбеляза, че Васил Левски оставя много повече завети от това, което българските политици днес смеят да цитират от него. „Нека, минавайки покрай този паметник, гражданите да се сещат, че освен ежедневни грижи и проблеми, каквито е имало и преди 150 години, когато Левски е обикалял българските земи, имаме и един дълг към България - да бъдем българи и да служим на интересите й. Всичко останало са преходни неща“, изтъкна пред присъстващите министърът на отбраната.

„Стремежът ни поне малко да се равним с този великан на духа и делото трябва да се гради върху това да бъдем мъдри, решителни и последователни като него. Да работим всекидневно за единството на българската нация и за по-честното й настояще“, изтъкна пък държавният глава Румен Радев.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки