Как бивш футболен съдия елиминирал конкурентите на сина си


Как бивш футболен съдия елиминирал конкурентите на сина си
Снимка: BGfootball.com
14 Юли 2017, Петък


Вижте за какво Антон Генов се сдоби с обвинение заради престъпления по служба 

Автор: Десант

Шефът на Областната дирекция по безопасност на храните – София (ОДБХ - София) Антон Генов, който е известен и като бивш международен футболен съдия, днес бе обвинен в престъпление по служба и принуда. Припомняме, че през март той бе избран за председател на Асоциацията на футболните съдии в България.

Разследващите от специалиираното звено "Антикорупция" към Софийска градска прокуратура са събрани доказателства за това, че на 3 октомври Генов е разпоредил да бъде извършена проверка на складово помещение в Нови Искър, където се съхранявала отработена мазнина, изкупувана от заведения за обществено хранене. Този продукт служи за основна суровина за производство на биогориво. Разпоредил също това имущество да бъде иззето.

Такава проверка и действия по изземване на въпросния продукт обаче не са от компетентността на ОДБХ-София, тъй като не се касае за храни, а за отпадък. Това е прерогатив на РИОСВ – София. Така с тези си действия Генов е превишил властта си.

Установено е също, че целта му е била да се набавят облаги за друго дружество, в което по същото време е работел синът му, и което се занимава със същата дейност – изкупуване на отработена мазнина и реализирането й като суровина за производство на биогориво.

Изпратените от Генов служители от ОДБХ-София извършили проверка и иззели 8180 литра отработена мазнина и 39 броя неупотребявани бидони, като ангажирали автомобили на конкурентното дружество, които превозили вещите в неизвестна посока.

По същата схема на 4 ноември 2016 г. Антон Генов разпоредил подобна проверка и във фирма, позиционирана в столичния квартал Ботунец, където също съхранявали отработена мазнина. Оттам обаче усетили, че работата не е читава и изпратили сигнал до БАБХ и до изземване на вещите не се стигнало.

На Антон Генов е повдигнато обвинение и за това, че през октомври 2016 г. направил опит да принуди управител на търговско дружеството с чуждестранен собственик да не извършва търговска дейност на територията на София. Дружеството, чийто основен предмет на дейност също е изкупуване и реализиране на отработена мазнина, на практика се явявало конкурент на фирмата, в която работи синът на самозабравилия се директор на ОДБХ-София.

Антон Генов е с мярка за неотклонение „Гаранция в размер на 5000 лв.“. Наложена му е и забрана за напускане пределите на страната.

Пред в. "Труд" бившият рефер се оправдава, че всичко, което е правил, било в рамките на закона.

Разследването продължава.

Междувременно специализираното звено "Антикорупция", днес добави още двама депутати в списъка на обвиняемите лица – Пламен Христов и Кръстина Таскова от "Воля", които са част от разследването за изнудване на представители на аптечния бизнес, заради което обвиняем стана вчера и заместник-председателят на парламента и лидер на "Воля" Веселин Марешки.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки