Дъждовник пълзи по стълбите към кюстендилския парк „Хисарлъка”


Дъждовник пълзи по стълбите към кюстендилския парк „Хисарлъка”
rozali.com
14 Юли 2017, Петък




Автор: Десант

По 300-те стъпала, водещи към емблематичния за кюстендилци лесопарк „Хисарлъка", от няколко дни пълзи огромен дъждовник. Влечугото е от семейството на саламандрите, но е един от местните обитатели на Осоговската планина, където, както подсказва и името му, може да се срещне най-вече след дъжд, или вечер, когато е влажно.

Създатели на полазилото по стълбището гущероподобно същество са децата от школата „Новите майстори" в Кюстендил, ръководени от художника Евгени Серафимов. Помагат им и много техни връстници и така се събират около 80 малчугани, които изпъстрят с четките си рисунката.

По думите на Евгени Серафимов, получава се едно много оригинално 3D изображение. „Стъпалата имат вертикална и хоризонтална повърхност. Много е интересно, че като се погледне вертикално, дъждовникът е дълъг около 80 м и е почти в реалната си форма - черен на жълти петна. Когато обаче дронът се качи нагоре и се погледне и го заснеме отгоре, той се разтяга до 180 метра. И от черен постепенно става жълт. Всъщност използваме креативността на терена" - уточнява той пред местните медии.

За изрисуването на дъждовника по предварителни изчисления ще бъдат изразходени 200-300 литра боя.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки