Пожарът в Кресненското дефиле е задимил леко участък от натоварения път Е-79


Пожарът в Кресненското дефиле е задимил леко участък от натоварения път Е-79
Снимка: OFFNews
14 Юли 2017, Петък


И военни се включиха в гасенето на огнената стихия

Автор: Десант

Шофьорите трябва да карат с повишено внимание по европейския път Е-79, пресичащ България от Видин до Кулата, където има леко задимяване в Кресненското дефиле следствие на пожара, който бушува там вече втори ден в района над благоевградското село Стара Кресна.
.
В гасенето му се включиха и близо 60 военнослужещи и 5 броя техника от модулното формирование за овладяване и преодоляване на последствията от бедствия от състава на Бригадно командване – Благоевград на Сухопътните войски, информираха от Министерството на отбраната.

Според директора на Югозападното държавно предприятие, който към момента води и оперативния щаб, няма да се наложи използването на летателна техника. Той се надява огънят да бъде овладян до обяд.

Огнена стихия се разгоря вчера по обяд. Заради напредването на нощта обаче гасенето на пожара беше преустановено снощи около 22 ч.

Огънят се е разраснал в десния фронт на река Ощавска, която стихията снощи успя да прехвърли и така пожарът е обхванал вече 800 декара предимно иглолистна и част широколистна гора.

Акцията по гасенето беше подновена тази сутрин. Там, където е възможно да стигнат високопроходимите специализирани автомобили, се работи с тях, а в останалите райони се гаси на ръка, като се правят полоси за ограничаване разпространението на пламъците.

​Както информира "Струма", от началото на годината до момента на територията на Югозападното държавно предприятие са регистрирани общо 77 пожара, при които са засегнати около 4000 декара горски площи. Лесовъдите се обръщат към хората с пореден призив за повишено внимание при боравене с огън и екологична култура.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки