Търси се начин да се обработват по-бързо документите на ГКПП „Маказа”


Търси се начин да се обработват по-бързо документите на ГКПП „Маказа”
Снимка: 24rodopi.com
13 Юли 2017, Четвъртък


Заради опашките на пунктна общинските съветници в Кирково призоваваха спешно да се подобри работата на граничните служители


По данни на ГД „Гранична полиция" в разгара на летните отпуски граничният пункт „Маказа – Нимфея" е вторият по натовареност след Кулата. През него на денонощие преминават хиляди автомобили и ежедневно се образуват километрични опашки.

Освен от българи, проходът се използва масово от румънци и украинци, за които той е най-пряката връзка с плажовете на Бяло море.

Това принуди на свое заседание общинските съветници в Кирково да приемат декларация, с която призовават да се подобри спешно работата на граничните служители на „Маказа", за да се избегне чакането с часове на пункта. 

ГКПП-то е с далеч по-малки пропускателни възможности от Кулата и обработката на документите отнема много време. „За да се избегнат големите струпвания  на коли и изчакванията от около два часа, е необходимо да се потърси резерв във времетраенето на обработката на документите и подобряване организацията на работата на граничните служителите", посочват в своята декларация кирковските старейшини. 



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки