Подобряват се възможностите за прием в доброволния резерв на въоръжените сили


Подобряват се възможностите за прием в доброволния резерв на въоръжените сили
12 Юли 2017, Сряда


Създава се възможност и резервистите да заместват отсъстващ военнослужещ

Автор: Десант

Правителството одобри промени в Правилника за прилагане на Закона за резерва на въоръжените сили на Република България. Целта им е синхронизиране на разпоредбите от Правилника с измененията в Закона за резерва, направени в края на миналата година.

С приетите текстове се подобряват възможностите и редът за приемане на български граждани в доброволния резерв, усъвършенстват се регламентите за присвояване на военно звание при подписване на договор за служба в доброволния резерв и се разширяват възможностите за повишаване в звание на резервисти и запасни.

С направените промени се прецизират сроковете за провеждане на конкурси и комплектуването на военните формирования с резервисти.

Предвижда се също в доброволния резерв без провеждане на конкурс да бъдат приемани българските граждани, които са освободени от военна служба.

Създава се възможност резервистите да заместват отсъстващ военнослужещ, както и да бъдат назначавани за временно изпълнение на задълженията на вакантна длъжност за военнослужещ и в други военни формирования и структури.

Увеличава се продължителността на началната военна подготовка за доброволния резерв, като обучаемите трябва да преминат не по-малко от 90 учебни часа.


В категории: Новини , Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки