Сметната палата и Областна управа си поделят сграда в центъра на Стара Загора


Сметната палата и Областна управа си поделят сграда в центъра на Стара Загора
12 Юли 2017, Сряда


До този момент помещенията са били предоставени на Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, но поради отпаднала необходимост, се отнемат от нея

Автор: Десант

Правителството предоставя безвъзмездно за управление на Сметната палата част от имот – публична държавна собственост. Това са три работни помещения в сградата на ул. „Хаджи Димитър Асенов“ №22 в Стара Загора.

Други четири офиса в същата сграда преминават в управление на областния управител. До този момент помещенията са били предоставени на Държавната агенция „Държавен резерв и военновременни запаси“, но поради отпаднала необходимост, се отнемат от нея.

С решение на кабинета от частна в публична държавна собственост беше променен статутът на имот в местността „Старите лозя“ край с. Хърлец, община Козлодуй. Той е с площ 14,9 дка и начин на трайно ползване – напоителен канал. Парцелът се предоставя за управление на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци“.

Поради отпаднала нужда, правителството отнема от НОИ правото на управление върху имот – публична държавна собственост, намиращ се на ул. „Искърско дефиле“ №90 в Нови Искър. Теренът от 15,6 дка и две сгради ще преминат в управление на областния управител на област София.

За частна държавна собственост беше обявена част от имот, управляван от НАП. Имотът се намира на ул. „П. Р. Славейков“ №47 в Търговище и представлява идеални части от терен в съсобственост с юридическо лице. С промяната на статута се създава възможност агенцията да прекрати съсобствеността върху терена.

Правителството даде съгласието си чрез търг с тайно наддаване да бъде продаден апартамент, собственост на „Холдинг БДЖ“ ЕАД, в столичния район „Подуене”. Продажбата на неоперативни активи е част от политиката на държавното дружество за стабилизиране на финансовото му състояние.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки