Няма да спират тока на старозагорската болница


Няма да спират тока на старозагорската болница
11 Юли 2017, Вторник


Поискана е финансова помощ от държавата и се търси компромисен вариант с разсрочване на задълженията към ЕVN

Автор: Десант

Токът на старозагорската УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович” няма да бъде спрян. Както вече "Десант" писа, към момента лечебното заведение дължи на EVN над 3,3 млн. лв. и по тази причина от енергоразпределителното дружество наложиха запор на банковата му сметка.

На среща с областния управител на Стара Загора - Гергана Микова, днес председателят на УС на ЕVN България Робърт Дик информира, че здравното заведение продължава да трупа текущо нови дългове, които растат лавинообразно. Но гарантира, че елзахранването няма да бъде изключвано.

От компанията имат готовност за комуникация с всички заинтересовани държавни институции с цел намиране на структурно решение и изработване на нов план за погасяване на дълговете.

От своя страна, Гергана Микова обясни, че за УМБАЛ „Проф. Киркович” е поискана финансова помощ от държавата.

„Очакваме да я получим и да намерим компромисен вариант с разсрочване на задълженията. Тази болница обслужва пациенти от няколко области. Тя не може да спре работа, защото изпълнява и социална функция. Много от хората, които се нуждаят от помощ, не могат да си позволят частно здравеопазване. Затова тя е единственият им вариант.

Надяваме се за старозагорската болница и за други подобни на нея големи здравни заведения, които изпитват същите проблеми, да се вземе решение на държавно ниво”, сподели надеждата си областният управител на Стара Загора.


В категории: Общини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки