БСП няма основание да претендира за паметника на Бузлуджа


БСП няма основание да претендира за паметника на Бузлуджа
11 Юли 2017, Вторник


Това заяви на пресконференция областният управител на Стара Загора Гергана Микова

Автор: Десант

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова даде пресконференция за паметника „Бузлуджа”. Пред представителите на медиите тя обясни, че днес от МРРБ е поискано становището й за това дали паметникът да бъде отдаден за ползване на БСП.



„Моето мнение по темата е категорично отрицателно. Продължавам да смятам, че този паметник трябва да бъде обединител, а не разделител на нацията. Няма никакво логично основание БСП да претендира за него. Той е строен със средствата на всички граждани на България във време, когато БКП е била единствената партия в държавата. Не виждам защо днес БСП трябва да има претенции към него.

„Бузлуджа” според мен трябва да остане държавна собственост. Оттам нататък вече може да се мисли дали паметникът да бъде предоставен за стопанисване и управление на Община Казанлък, както поиска кметът Галина Стоянова, или да се търсят други варианти за него. Надявам се, че правителството ще вземе решение в полза на цялото общество, а не в името на частни интереси. Разрухата на „Бузлуджа” трябва да бъде спряна, но не като се предоставя паметникът на БСП. Това е архитектурна забележителност от световен мащаб. Убедена съм, че за нея могат да се намерят разумни и действащи решения ”, категорична бе Гергана Микова. 

Тя напомни, че набезите към паметника на любители на силните усещания продължават ежедневно. Заварените врати затрудняват проникването в него, но фирми и частни лица не спират да се възползват и да печелят пари, превръщайки полуразрушената и опасна сграда в атракция за туристи от цял свят.


В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки