Четири триизмерни улични картини украсиха русенски площад


Четири триизмерни улични картини украсиха русенски  площад
Снимки: Русе арт
11 Юли 2017, Вторник


Творбите, родени по време на първия Фестивал за улично изкуство „3D-светове в градския щрих на Русе“, са нарисувани със специални биологични бои

Автор: Десант

Четири творчески триизмерни улични картини украсяват вече русенския  площад „Свобода“. Те бяха създадени в рамките на Фестивал за улично изкуство „3D-светове в градския щрих на Русе“, който тези дни направи премиера на първото си издание в дунавския град.

​Темата на рисунките бе „България и Русе в 3D ракурси“.



Вера Богати от Италия нарисува „Кукловодът“, Рубен Понсиа от Холандия – „Духът на Русе“, Адриана Гарсия от Мексико – „Традициите ми дават лица“, и Карлос Гарсия от Мексико – „Реката на свободата“.

И четиримата автори са именити художници, чиито стрийт арт произведения са допринесли за световната слава на градове като Лондон, Мелбърн, Берлин, Сао Паоло и Ню Йорк, които оглавяват класацията на градовете с най-вдъхновяващо улично изкуство.



По време на форума бяха проведени и академии „3D–пространствено рисуване и перспектива“ за деца и младежи.

3D-рисуването се осъществи с подбрани от авторите биологични багри върху специален линолеум, който не уврежда градската среда, а съприкосновението с тях не предизвиква алергии и други нежелани реакции.


В категории: Новини , Общини , Парадокси

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки