След среща с Валери Симеонов Асеновград спира протестите


След среща с Валери Симеонов Асеновград спира протестите
Снимка: Агенция "Фокус"
10 Юли 2017, Понеделник


Всички сигнали за заплахи на етническа основа, които и в момента получават протестиращите, ще се докладват лично в кабинета на вицепремиера

Автор: Десант

Инициативният комитет от Асеновград прекратява протестите в града за две седмици, стана ясно след среща на гражданите с вицепремиера Валери Симеонов, който благодари за това тяхно решение. 

Пред Агенция „Фокус" Иво Величков, член на Инициативния комитет в Асеновград, заяви: „Срещата беше конструктивна, поеха се конкретни ангажименти, изтъква той.

Най-важната договорка е, че в ромската махала ще се открие подучастък на местното полицейско управление, като за целта ще се осигури и нужната сграда. 

Поет е и ангажимент да се осигури охрана на спортуващите деца, които бяха тормозени от ромите. Ще бъде въведена забрана за къпане във фонтаните и всякакви незаконни действия в центъра на Асеновград.

Всички сигнали за заплахи на етническа основа, които и в момента получават протестиращите, ще се докладват лично в кабинета на вицепремиера Валери Симеонов. 

От своя страна, той е информирал асеновградчани, че 843 цигани преселници са били хванати без адресна регистрация и вече са напуснали града, а проверките са установили 15 незаконни постройки, като институциите започват процедура за премахването им!

Удовлетворени сме. Сроковете за изпълнение на тези искания са две седмици. След две седмици ще имаме среща с вицепремиера Валери Симеонов. За две седмици спираме протестите, за да да видим резултатите“, заявява пред медиите Иво Величков.


В категории: Политика

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Приятел на България
10.07.2017 23:58:41
0
0
Надявам се Унгария да посредничи между България и Полша за това Полша повече да не участва в тристранния формат за външна политика Румъния-Полша-Турция (на румънски: trilaterala Romania-Polonia-Turcia). Унгария има отлични отношения с Полша.
Искам да обърна вниманието Ви на това, че при румънското правителство се е образувало звено Чентенар 1918-2018, тоест Столетие 1918-2018, за тържественото празнуване на 100 години от учреждението на Велика Румъния (всъщност чак през 1920 официално - тоест, според международно право - се създава Велика Румъния, вследствие на договора от Трианон с Унгария).
https://www.facebook.com/romaniacentenara/
http://centenar.gov.ro/web/ro/prima-pagina/
Вие и украинците сте пряко засегнати от идеята на възстановяване на Велика Румъния. Също и молдавците.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки