И в Бяла протестите срещу агресията не спират


И в Бяла протестите срещу агресията не спират
10 Юли 2017, Понеделник


Поводът там е пребитото заради една цигара 18-годишно момче. Състоянието му продължава да е критично

Автор: Десант

Жителите на Бяла готвят мирен протест тази вечер заради пребитото от роми 18-годишно момче, предаде БГНЕС.

Той се организира в социалните мрежи и ще започне в 18 часа в центъра на града. Инцидентът от събота, 8 юли, когато 18-годишно момче пострада при сбиване с група цигани, изкара неговите съграждани на протест срещу агресията и вчера.

Александър Ангелов се прибирал с приятели от дискотека, когато били пресрещнати от дузина роми. Единият от тях поискал цигара, но тъй като момчето нямало в себе си, отказало да даде. Последвал скандал, който прераснал в побой. Единият от ромите ударил Александър в главата с бутилка от уиски, при което младежът паднал на земята окървавен. Ромите се разбягали, а компанията извикала помощ.

Младежът е откаран с линейка в болницата в Русе, където е настанен в интензивното отделение в кома, със счупване на основата на черепа и множество кръвоизливи в мозъка. То е с опасност за живота. Д-р Йосиф Новаков от неврохирургията в русенската университетска болница съобщи пред БНР, че състоянието на пострадалия продължава да бъде критично. 

Полицията е задържала 32-годишния ром, нанесъл удара с бутилка. Той е имал криминални прояви като непълнолетен. Започнало е досъдебно производство по чл. 129 от Наказателния кодекс – за нанасяне на средна телесна повреда.

След Асеновград и Смолян, това е третият случай в последно време, при който цигани пребиват българи. Полицейските органи продължават да твърдят, че не са на криминална, а не на етническа основа, но е факт, че тези кървави инциденти породиха изключително взривоопасно напрежение в обществото.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки