Направиха първа копка за изграждане на храм в Старозагорски минерални бани


Направиха първа копка за изграждане на храм в Старозагорски минерални бани
Снимка: Областна управа Стара Загора
08 Юли 2017, Събота


Църквата ще носи името на свети Йоан Рилски Чудотворец

Автор: Десант

Областният управител на Стара Загора Гергана Микова, Негово Високопреосвещенство Старозагорският митрополит Киприан, депутатите Емил Христов и Радостин Танев, кметът на Старозагорските минерални бани Станчо Станев и председателят на старозагорския Общински съвет Таньо Брайков направиха днес първа копка на православен храм на Баните.

Негово Високопреосвещенство митрополит Киприан и свещеници от Старозагорската епархия отслужиха молебен за здраве и чин за полагане на първа копка.

Църквата ще се строи върху терен, който е собственост на Българската православна църква. Тя ще е с площ от 160 кв.м и ще носи името на свети Йоан Рилски Чудотворец.

Храмът ще се изгражда изцяло с дарения. Само за първия етап на строежа ще са нужни около 20 000 лв. Част от средствата вече са събрани, но са необходими още, за да може да стартират изкопните работи, изтъкват от старозагорската областна управа.

По време на тържеството много от присъстващите дариха средства в кутия, поставена специално за целта. Набирането на финансови помощи за храма „Св. Йоан Рилски Чудотворец” продължава.


В категории: Духовни средища , Добри Вести , Църкви и манастири

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки