С червен восък срещу дископатията? Звучи невероятно, но помага


С червен восък срещу дископатията? Звучи невероятно, но помага
08 Юли 2017, Събота


Той може да се приготви и в домашни условия по стара, изпитана рецепта, споделена ни от наша читателка

Автор: Силвия Горанова

Мария Минчева е жена на солидна възраст, но, макар и преминала през немалко житейски и здравни терзания, тя не се оплаква. С годините се е научила да се доверява предимно на природната медицина. Затова и при едно от последните си тежки изпитания само преди месец тя без проблем успява бързо да се отърве от болезнената дископатия.

Решила да изпробва една бабина хитрост, за която е чувала преди години. И си купува червен восък.

Полага няколко 12-сантиметрови пръчици на болното място и притиска силно точката, където се намира болезненият „възел“, в продължение на около 30 минути. Налага го първо върху дясната страна от кръста, после и върху лявата, като го притиска с ръка.  Усеща как восъкът под дланта й се затопля и постепенно двата й крака се отпускат. След минути болката вече я няма.

Сега тя всяка вечер прави масажи с прочутия балсам. Вече спи спокойно и отново е толкова жизнена, колко е била и преди да пострада от погрешно движение с тежка лейка.

Леля Мария съветва почитателите на природната медицина, които страдат от дископатия, при всяка болка да налагат мястото за няколко минути с червен восък. Той може да се закупи от книжарниците или други магазини за канцеларски потреби.

Възможно и да се приготви в домашни условия по следната рецепта:

225 г шеллак се стапят в емайлиран съд и при бъркане се прибавят 130 г боров терпентин, 130 г цинобър (червен пигмент), 3-4 г магнезиев окис и 60 г промит винервайс. След това се прибавят и около 12 г терпентиново масло. Когато сместа стане еднородна и проба от нея, оставена да застине, показва необходимата твърдост, нагряването се спира, масата се оставя да изстине при непрекъснато бъркане и се излива във формички от поцинкована или калайдисана ламарина, затоплени и намазани с малко растително масло. Вместо шеллак може да се употреби колофон, а цинобърът да се замени със ситно счукана и пресята през фино сито червена тухла. В такъв случай се получава по-нискокачествен червен восък.


В категории: Новини , Здраве , Рецепти за здраве

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки