Биовино, кози кашкавал и старопланински билки на фермерския пазар в Бургас


Биовино, кози кашкавал и старопланински билки на фермерския пазар в Бургас
Снимка: Община Бургас
07 Юли 2017, Петък


Ще има и чист биомед от пчелините в Странджа

Автор: Десант

В събота, 8 юли, от 10 ч., на площад "Св. св. Кирил и Методий" за четвърти път гражданите и гостите на Бургас  ще имат уникалната възможност да посетят фермерския пазар, съобщават от морската община.

Посетителите ще могат да опитат и да си закупят козе, биволски, овче и краве кашкавал, произведен в мандрата на с. Люляково, общ. Руен.

Ще се предлага и истински натурален пчелен мед от пчелините в Странджа -  "Пчеларска ферма Странджа", общ. Малко Търново, с натурален мед от над 1200 кошера на територията на Бургас, Созопол, Малко Търново, от чистия биологичен мед на Пламен Димитров от пчелините в Карнобатска община, на Павлина Кесерджиева от с. Лясково и  Василка Иванова от с. Дюлево.

Те ще останат очаровани от неповторимото биовино на Катерина Кабакова, което получи бронзов медал на престижния конкурс London experts in wine awards.

Коста Костов и съпругата му, за чиито домати се говори дълго след като пазарът е свършил, ще също ще предложат своята продукция.

Ще има и изобилие от уханни прясно изсушени билки от района на Стара планина, представени от Павлина Георгиева от Айтос.

За първи път на фермерският пазар клиентите ще имат възможност да си тръгнат с кайсии от Донка Тодорова от Айтос, която е производител и на праскови, сливи,  ябълки и круши. А Тодор Петров от с. Извор - уникално място, на което  виреят едни от най-вкусните и сочни български дини и пъпеши, ще предлага част от своя урожай.


В категории: Новини , Общини , Земеделие и скотовъдство , Здравословно хранене

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки