Хайко Маас похвали България за усилията, полагани за съдебната реформа


Хайко Маас похвали България за усилията, полагани за съдебната реформа
07 Юли 2017, Петък


Добрата оценка бе дадена по време на среща между министъра на правосъдието Цецка Цачева и федералния министър на правосъдието и защита на потребителите на ФРГ

Автор: Десант

Министърът на правосъдието Цецка Цачева проведе двустранна среща със своя колега - федералния министър на правосъдието и защита на потребителите г - н Хайко Маас.

Акцент в срещата между двамата министри беше именно предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. Цачева запозна своя германски колега с приоритетите в работата на Министерство на правосъдието и в частност с тези по време на председателството.  

"Българското председателство ще работи в дух на приемственост и последователност на политиките на ЕС, като част от Триото заедно с Естония и Австрия, с оглед изпълнението на приоритетите в областта на правосъдието, които са заложени в Програмата на Триото.    
За нас е от особена важност по време на Българското председателство да имаме подкрепа на възможно по-широк кръг държави членки, като ще търсим най-добрия баланс между отстояване на собствените си приоритети и общия интерес“
, заяви Цачева по време на срещата.

От своя страна Маас изрази удовлетворение от запознанството си с Цачева и изрази надежда, че и занапред ще продължат да работят в дух на сътрудничество и взаимопомощ по важни въпроси от европейския дневен ред.

Хайко Маас изрази и подкрепа за усилията, полагани от България за съдебната реформа и пое ангажимент да продължи експертната помощ.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки