Бивши работници на „Пикадили“ предизвикаха прокурорска проверка в дружеството


Бивши работници на „Пикадили“ предизвикаха прокурорска проверка в дружеството
07 Юли 2017, Петък


Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР трябва да установи в 30-дневен срок има ли данни за извършено престъпление против данъчната и осигурителната система

Автор: Десант

Софийска градска прокуратура разпореди на Главна дирекция „Национална полиция“ – МВР извършване на проверка за установяване на данни за извършено престъпление против финансовата, данъчната и осигурителната системи или друго от общ характер.

Проверката е по жалба от членове на инициативен комитет на бивши служители на „Селект трейд“ ЕООД, стопанисващи магазини „Пикадили“.

В рамките на проверката ще се изиска информация от НАП за броя осигурявани, работещи на трудови договори от началото на 2015 г. и какви осигурителни вноски са внасяни. Поискана е и информация от инспекцията по труда за извършваните проверки през последните две години.

"Разпоредено е на служители на МВР да бъдат снети писмени обяснения от сигналоподателите, от лицата, управляващи и представляващи „Селект трейд“ ЕООД в периода от 01.01.2015 г. до настоящия момент и лицата, управлявали и представлявали „Пикадили“ ЕАД в периода от 01.01.2015 г. до 20.02.2017 г., както и от лицата, водели счетоводствата на търговските дружества", пише в съобщението на СГП. Срокът на проверката е 30 дни. 

Дружеството "Пикадили" ЕАД е в несъстоятелност от февруари т.г., а наследникът му "Селект трейд" бе поет от банката си кредитор. Падението започна при последния стопанин, а причината накратко е, че без оборотни средства търговия не се развива.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки