Мистериозни пожари на натоварени с дърва коли унищожават житата във Врачанско


Мистериозни пожари на натоварени с дърва коли унищожават житата във Врачанско
Снимка: bulnews.bg
07 Юли 2017, Петък


Вече се разследват два идентични случая

Автор: Десант

Мистериозни пожари са съсипали пшенични ниви край селата Бъркачево и Тлачене, съобщава сайтът bulnews.bg.

Вчера огнеборците се отзовали на получено съобщение за горящ земеделски блок с пшеница в землището на село Бъркачево, съобщиха от областната дирекция на МВР. Изпратеният на мястото полицейски патрул обаче е открил обгорял лек автомобил „Хюндай” без регистрационни табели и данни за собственост, натоварен с около 1,5 кубика дърва за огрев. По време на огледа е установено, че огнището на пожара възниква именно от него, вследствие на което огънят се пренесъл в пшеницата.  Изгорели са около 50 декара.

След бързи издирвателни мероприятия са установени и задържани в ареста ползвателите на автомобила. Това били двамата белослатинци Д.Р. на 30 години и  П.И. на 33 години, както и 29-годишният Т.Т. от село Попица. 

Същият ден е огън лумнал в още един земеделски блок с пшеница в землището на село Тлачене. При извършения оглед на местопроизшествието е установен  обгорял лек автомобил „Опел Астра” с натоварени дърва за огрев. Установено е, че огнището на пожара също е възникнало от съмнителното возило, след което огънят се пренесъл в блок с пшеница. Изпепелени са около 70 декара. Установено е, че автомобилаътсе ползва от жител на Бяла Слатина, който в момента се укрива.

По двата случая са образувани досъдебни производства.

Източник: bulnews.bg



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки