Ангел Джамбазки сигнализира главния прокурор за изказване на Бирали


Ангел Джамбазки сигнализира главния прокурор за изказване на Бирали
05 Юли 2017, Сряда


Евродепутатът пита главния мюфтия подкрепя ли заместника си

Автор: Силвия Горанова

Ангел Джамбазки, заместник-председател на ВМРО и български представител в Европейския парламент, внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров във връзка с изказване на заместник главния мюфтия Бирали Бирали.

В свое изявление в ефира на национална медия Бирали насажда заплахи и разделение на религиозна основа, смята евродепутатът. Затова и Джамбазки призовава главния прокурор да предприеме всички мерки в рамките на действащото законодателство и да разпореди проверка.

Едновременно със сигнала заместник-председателят на ВМРО изпрати и писмо до Главното мюфтийство. В него той пита главния мюфтия Мустафа Хаджи застава ли зад думите и действията на заместника си Бирали Бирали и има ли готовност да подаде оставка, ако историята с нападението над дъщерите на заместник главния мюфтия се окаже невярна.

Джамбазки се обръща и към Бирали, като отправя въпрос дали се чувства готов да понесе отговорност и той също да подаде оставка, ако се окаже, че е подвел обществото с неверни твърдения в национален ефир.

Евродепутатът пита също дали заместник главния мюфтия е готов да понесе цялата строгост на закона, ако случката със семейството му се окаже „зле скалъпена лъжа“.



1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Валери
05.07.2017 18:48:23
0
2
В България има религиозна и етническа толерантност, затова слава на Бога /или Алах е едно и също/ няма тероризъм. Джамбазки е един от най-големите фанатици в нашата страна и той и агентите на ДС - В. Симеонов, Сидеров и Каракачанов са най -опасните за етническия мир в наша страна, те насаждат езика на разделението и омразата в България! Ако прокуратурата не ги постави на мястото си ще стават все по опасни за мира в България!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки