Одобрена е нова 4-годишна програма за сътрудничество между България и Армения


Одобрена е нова 4-годишна програма за сътрудничество между България и Армения
04 Юли 2017, Вторник


Документът определя конкретните квоти за обмен на студенти, докторанти, специализанти и преподавател

Автор: Силвия Горанова

Министерският съвет одобри проекта на междуправителствена програма за сътрудничество в областта на образованието и науката на България и Армения. Тя обхваща периода 2017-2021 г. и се приема в изпълнение на двустранната Спогодба за културно, научно и образователно сътрудничество между страните от 1994 г.

Програмата за сътрудничество ще спомогне за развитието на образователния обмен между двете държави и ще насърчи разработването и изпълнението на съвместни научни проекти в рамките на Европейската научноизследователска програма „Хоризонт 2020”.

Документът определя конкретните квоти за обмен на студенти, докторанти, специализанти и преподаватели, мерките за насърчаване на прякото сътрудничество между висшите училища на двете страни и за изучаването на български и арменски език чрез дейността на български и арменски лекторати в страната-домакин и летните училища по език и култура на страната-партньор, както и начините за финансиране на договореностите.

През 2017 г. се отбелязват 25 години от установяването на дипломатически отношения между България и Армения и подписването на междуправителствената програма за сътрудничество ще допринесе за укрепване на дългогодишните връзки, активизиране и задълбочаване на двустранните отношения в областта на образованието и науката.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки