Валери Симеонов: Циганите не трябва да живеят изолирани в гета


Валери Симеонов: Циганите не трябва да живеят изолирани в гета
Снимка: Нова телевизия
04 Юли 2017, Вторник


Един от начините да се овладее престъпността в циганските махали е във всяка от тях да има полицейско управление, заяви вицепремиерът пред Нова телевизия

Автор: Десант

Във всяко гето трябва да има полицейско управление, което да инспектира и нормализира обстановката вътре, заяви вицепремиерът Валери Симеонов пред Нова телевизия. Това е един от начините да се овладее престъпността в тези махали.

"Полицейското управление респектира и нормализира обстановката вътре, защото ние виждаме проблема вътре, когато той се активира. Циганите са етнос, който лесно може да бъде приобщен, ако му се обърне внимание. Това не са радикални общности, това са си цигани.

Много по-опасна е престъпността, която е в самото гето. Едно дете, дори да е в семейство, което работи и си плаща данъците, попада в лапите на тези хора там, които го карат да проси, да проституира. Те не трябва да живеят изолирани в гета", каза още вицепремиерът, чийто ресор е демографската политика.

По думите му в Асеновград сега се гаси пожар и причините за конфликта там могат да се отстранят.

Според него е нужно общонационално решение. Той заяви, че в Асеновград е говорил с кмета и двамата са стигнали до извода, че трябва да се организира дискусия по въпроса. Например да се работи срещу практиката маловажните престъпления под стойността на една минимална заплата, да се игнорират. Затова Симеонов се зарече, че ще направи всичко възможно хора, занимаващи се с дребни кражби и джебчийство, да попаднат под ударите на закона.

Що се отнася до увеличаването на български етнос, той е на мнение, че на първо място трябва да се стимулиране раждаемостта. По думите му трябва да се работи за „отговорната раждаемост", като се ограничи безотговорната чрез орязване или спиране на социалните помощи.

Освен това трябва да се насърчава привличането на българските общности от други държави - в Македония, бившите съветски републики, Молдова, Беларус.

Вицепремиерът уточни, че в момента екипът му работи по стратегия за това.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки