Воден свят: Преливащ язовир заля пътя Плевен-Ловеч


Воден свят: Преливащ язовир заля пътя Плевен-Ловеч
Снимка: Би Ти Ви
03 Юли 2017, Понеделник


Вижте кои са обходните маршрути

Автор: Десант

Пътят Плевен – Ловеч е затворен заради преливащия язовир Николаево 5. Към момента участъкът е под 30 см вода. Пред Би Ти Ви плевенският кмет Георг Спартански заяви, че ще обяви частично бедствено положение.

Трасето е непроходимо от 14 ч. поради наводнен участък в района на Тенекиения хан, съобщават от общинската администрация в Ловеч. Създадена е организация за спиране на движението след отбивката за село Слатина.

Препоръчват се следните маршрути за Плевен - през Баховица, Николаево и Ралево, или през град Левски.

Все още в общините Ловеч, Угърчин, Летница, Ябланица и Тетевен има населени места без ток заради аварии от бурята, съобщиха от електроразпределителното дружество.       

В Пордим се е скъсала бара и наводнява близките къщи в Обнова.

Местният сайт Плевен за Плевен цитира Георг Спартански, че има няколко детски градини, които са протекли, като сред тях е новата „Приказен свят“. "Изпратил съм незабавно писмо до фирмата-изпълнител да дойде и да си оправи недостатъците в строителството", посочва градоначалникът, допълвайки, че в „Приказен свят“ са налице гаранционни срокове от по 10 и 20 години.

Проблем има и в Центровете за деца и възрастни с увреждания на „Самуил“ 55, където е разпоредено да се изключи електрическото захранване и да бъде прекратено предоставянето на услугата поради многобройни течове в помещенията.

Наводнен е и Домът на книгата и храм „Свети Николай“, а също и приземни помещения в съседния блок. Тежка техника е изпратена в района на „Кауфланд“ на ул. „Гренадерска“, а сериозна е ситуацията край Търнене и Дисевица, където са разрушени около 100 метра от дигата на отводнителен канал.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки