Ген. Явор Матеев: Джиповете на Специалните сили са морално остарели


Ген. Явор Матеев: Джиповете на Специалните сили са морално остарели
Снимка: dcnews.bg
03 Юли 2017, Понеделник


В момента в 68-ма бригада се извършва професионализация на армията

Автор: Десант

Специалните сили имат нужда от нова автомобилна техника – бронирани и небронирани джипове и камиони. „Техниката ни е стара и морално остаряла. Мерцедесите и хамърите, които са на по 10 до 13 години", заяви днес пред журналисти командирът на 68-ма бригада „Специални сили“ бригаден генерал Явор Матеев.

По думите му военните са истински военни, ако си вършат професионално работата. В момента вече се вървяло именно към това, като военнослужещите от специалните сили вече са освободени от караули и наряди, които досега са отнемали една трета от времето им.

В момента в бригадата се извършва професионализация на армията, като се повишава сержантският състав. „Това е част от развитието на Специалните сили“, посочи бригадният генерал.

Той съобщи още, че с новия прием на бойци, в бригадата ще бъдат приети 10% от военнослужещите в целия състав на Специалните сили. 14 на сто от тях са жени, уточни ген. Матеев.

„Имахме повече кандидати от обявените места. И съм благодарен на министъра и началника на отбраната, че ни отпуснаха допълнителна квота с допълнителна заповед, за да приемем всички, издържали изпитите. Да не връщаме хора. Защото ние сме единственото формирование в България, което има много повече кандидати от обявените места“, подчерта ген. Матеев. И допълни, че се е наложило с нова заповед да се обяви допълнителен прием, за да бъдат взети на работа всички, издържали изпита за командоси.

По думите на командира на 68-ма бригада, напоследък военното формирование се използва именно като специални сили – изпълнявайки задачи на територията на страната, на границата, при борбата с тероризма, учения, участие в операции на НАТО и задачи извън територията на страната



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки