"Слънчев бряг" АД получавало между 50 и 75 лв. на група за организиране на алкохолен тур


"Слънчев бряг" АД получавало между 50 и 75 лв. на група за организиране на алкохолен тур
30 Юни 2017, Петък


Според вицепремиера Валери Симеонов, констатираните нарушения дават пълното право да бъдат прекратени "нелепите" договори, които дружеството сключва с туроператори

Автор: Десант

Акционерното дружество "Слънчев бряг" е поело ангажимент за премахване на алкохолните турове в курорта. Това съобщи днес във Варна вицепремиерът Валери Симеонов, цитиран от БТА. В морския град той е взел участие в първото заседание на координационния център за сътрудничество и взаимодействие в областта на туризма, за което "Десант" вече съобщи.

По думите на Симеоном, има прекалено много нарушения и констатации, включително и от страна на полицията, които дават пълното право да бъдат прекратени тези "нелепи" договори, които дружеството сключва с туроператори.

Той обясни, че по силата на договорите, ако се организира алкохолна обиколка, "Слънчев бряг" получава 50 лева за група от 150 човека и 75 лева за група от 200 души. Симеонов посочи, че решението на УС на дружеството за прекратяването на алкохолните турове е трябвало да се вземе до днес, но все още няма информация дали това вече е факт.

В отговор на въпрос за "дивото" къмпингуване вицепремиерът посочи, че според него то трябва да се организира както в Гърция или Испания - т.е. да се извършва в определени къмпинги, където има ток, вода, плаща се такса и се почиства. Според него това може да се реши законодателно.



В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки