Кога Военният санаториум в Поморие ще отвори врати за пациенти


Кога Военният санаториум в Поморие ще отвори врати за пациенти
Снимка: Image advertising
30 Юни 2017, Петък


Към момента в него би могло да се извършва дейност само по профилактика, съдбата му зависи от здравното министерство

Автор: Десант

Юридически бившият Военен санаториум в Поморие е вече официално открит и вписан в капитала на „МБПЛР-ВИТА” ЕООД, но фактически възстановяването на болницата като лечебно заведение е в пряка зависимост от Министерството на здравеопазването и затова все още не се приемат пациенти.

Процедурата е обвързана  с издаване на лиценз, съгласно Закона за лечебните заведения, и сключване на договор с Националната здравноосигурителна каса. Към този момент „ВИТА” в Поморие е само едно юридическо лице, което е вписано в Търговския регистър, и едва след финализиране на административните процедури ще започне да приема  пациенти.

„ВИТА” в Поморие има пълната подкрепа на Министерството на отбраната и лично на военния министър и вицепремиер на Република България Красимир Каракачанов. „Заедно с министъра на отбраната, който упражнява правата на държавата в капитала на „ВИТА”,  заставаме зад дружеството, което ще се развива занапред.

Първият етап ще е свързан със стартиране на процедурите за възстановяване на материално-техническата база в този прекрасен обект на брега на морето – емблема за град Поморие. Един от най-спешните въпроси, който трябва да бъде решен, е болницата да получи необходимото разрешение от Министерството на здравеопазването. 

Към момента поморийският клон би могъл да извършва дейност само по профилактика. За останалите дейности е необходимо съгласуване, тъй като изискването за придобиване на лиценз за останалите дейности е болницата да отговаря на определени критерии като материално-техническа база, персонал, които към момента ги няма”, заяви на тържественото откриване в Поморие зам.-министърът на отбраната Анатолий Величков.

„От 1 юли т.г. започва подготовката на материално-техническата база и създаването на минималните условия, необходими за приемането на пациенти, но кога ще се случи това и в какъв срок, зависи от издаването на разрешително от Министерството на здравеопазването”, сподели и управителят на „ВИТА” д-р Крантев.

На официалното откриване той показа декларация, с която екипът на „ВИТА” поставя началото на „възраждането и съзиданието!”.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки