България почервеня: Жегата в събота ще е нетърпима


България почервеня: Жегата в събота ще е нетърпима
Снимка: Нова телевизия
30 Юни 2017, Петък


Очаква се температурите да достигнат 44 градуса на сянка

Автор: Десант

По данни на Националния институт за метеорология и хидрология към БАН за 17 области в събота е обявен червен код, а в останалите 11 - оранжев.

Червеният код предупреждава за голяма опасност - екстремни метеорологични явления със значителен териториален обхват. Има висок риск от големи щети върху инфраструктурата и околната среда. Съществува повишена вероятност за човешки жертви.

Затова синоптиците съветват хората да бъдат изключително внимателни и да следват стриктно съветите и разпорежданията на властите, като бъдат готови за извънредни мерки.

След като в последните дни в България паднаха няколко температурни рекорда, жегата продължава да се засилва. За утре се очаква максималните температури на сянка да надхвърлят 42°-44°.

Ясното време и топлият западен вятър ще засилват усещането за топлина, категорични са синоптиците. Най-горещо се очаква да е в Сандански и Хасково.

Дори на брега на морето няма да има спасение от жегата. Там максималните температури на сянка ще са 34°-36° или със 7°-8° по-високи от вчера. Температурата на морската вода ще е 23°-26°. Вълнението ще е 1-2 бала.

Добрата новина е, че в неделя се очаква да започне рязко захлаждане, като температурите ще се понижат с близо 10°.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки