Изправиха пред съда биячите от Асеновград с тежки обвинения


Изправиха пред съда биячите от Асеновград с тежки обвинения
Снимка: trafficnews.bg
30 Юни 2017, Петък


После отсрочиха делото заради непълноти в документацията

Автор: Десант

Арестуваните за побоя в Асеновград застанаха пред съда. С конвой от охрана те пристигнаха в съдебната зала с маски, защото по информация на съдебна охрана в ареста има морбили, предаде репортер на TrafficNews.bg.  

Обвинение за опит за убийство чрез прегазване с моторно превозно средство ще бъде повдигнато на някои от мургавите биячи, на които днес районният съд в града гледа мерките за неотклонение. Това съобщи наблюдаващият досъдебното производство прокурор от Районна прокуратура Асеновград – Венелин Савов.

„В тази връзка ще бъдат отделени материали от днешното дело и ще бъдат изпратени на Окръжна прокуратура Пловдив за образуване на ново досъдебно производство за подобно престъпление, във връзка с управлението на двете коли в района на болницата“, посочи обвинителят. И уточни, че такова обвинение ще бъде повдигнато на няколко от ромите. Причината е, че подобно престъпление се квалифицира като тежко и е подсъдно на Окръжния съд, затова и ще се наблюдава от окръжна прокуратура.

Савов припомни, че срещу деветимата роми, на които днес се гледа постоянната мярка за неотклонение „Задържане под стража“, е повдигнато обвинение за квалифицирано хулиганство, а спрямо двама от тях – и за нанасяне на средни телесни повреди по хулигански подбуди.

По думите му предстои да бъдат повдигнати и нови обвинения – за закана с убийство, тъй като прокуратурата разполага с данни, че са отправяни заплахи. Такива обвинения ще има срещу няколко от арестуваните.

Делото бе отложено за 13 часа, за да се запознаят адвокатите на арестуваните роми с материалите по процеса. В крайна сметка заради адвокатски искания за пореден път разглеждането на искането на районната прокуратура за налагане на постоянна мярка за неотклонение за ромите, пребили деца и треньори по гребане, бе отсрочено. Защитниците на циганите мотивираха отлагането с непълноти в документацията.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки