Зам.-министър пристига в Шумен заради казуса с ВиК и скъпата вода


Зам.-министър пристига в Шумен заради казуса с ВиК и скъпата вода
28 Юни 2017, Сряда


Малина Крумова ще участва в заседанието на Общинския съвет на 29 юни, на което ще се разгледа скандалния бизнес план на държавното дружество

Автор: Десант

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Малина Крумова ще участва в заседанието на Общинския съвет в Шумен на 29 юни.

Идеята за това е на кмета Любомир Христов, съобщават от пресцентъра на Община Шумен. А поводът - предстоящото обсъждане дали да бъде подкрепен бизнес-планът за развитие на дейността на „Водоснабдяване и канализация” - Шумен на извънредното заседание на Асоциацията по ВиК.

На сесията в четвъртък общинските съветници трябва да упълномощят представителя на общината да гласува “за”, “против” или “въздържал се”.

Отсега се знае, че общинските съветници от НФСБ Наталия Стефанова и Стефани Любенова ще гласуват против скандалния план на ВиК.

Двете ще подкрепят колегата си в ОбС Добромир Драев, който повече от 8 години се бори срещу монопола на ВиК Шумен и срещу геноцида, който се извършва от този оператор срещу гражданите на Област Шумен.


Добромир Драев

По негова инициатива е организирана подписка, в която до момента стоят над 5000 парафа на местни граждани.

„Анализирал съм стотици материали, които доказват неправомерните действия на ВиК оператора. Сезирал съм Главния Прокурор на Република България. Преговарял съм с държавната администрация, събирал съм данни чрез законноустановени начини, искал съм достъп до информация, разпитван съм от специални служби и икономическа полиция.

Не мога да приема нито един довод, от никоя партия или човек, обяснявайки ми, че проблемите на ВиК Шумен не са толкова сериозни, а напротив, че те са видимо поправими и просто трябва да се увеличи цената на водата към абонатите, за да има ВиК Шумен достатъчно финансов ресурс да управлява целия процес”,
казва Добромир Драев

В инициираната от него петиция той предлага всеки шуменец, който иска да се промени нещо в този град, да подкрепи тази подписка, в която се настоява за следното:

1. Общински съвет да не съгласува Бизнес плана за следващите 5 години на ВиК-Шумен ООД.
2. Общински съвет да създаде нарочна комисия, която да анализира проблемите на ВиК-Шумен и да търси отговорност от виновните лица.
3. Общински съвет да създаде нарочна комисия, която да анализира двата проекта - така наречените ИСПА 1 и Воден цикъл 2, и да търси отговорност от виновните лица.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки