Изграждането на депото за битовите отпадъци на София ще се забави с още 2 години


Изграждането на депото за битовите отпадъци на София ще се забави с още 2 години
28 Юни 2017, Сряда


Променен е срокът за изпълнение и на проекта за водния цикъл на Враца

Автор: Силвия Горанова

Правителството одобри промяна в сроковете за изпълнение на два големи проекта по оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“. Това са интегрираният проект за воден цикъл на Враца и проектирането и изграждането на инсталация за комбинирано производство на енергия в София с оползотворяване на RDF – трета фаза на интегрирана система от съоръжения за третиране на битовите отпадъци на Столична община.

В проекта за водния цикъл на Враца, който се изпълнява като втора фаза от проект, започнат през програмния период 2007-2013 г. на ОПОС, е предвидено проектното предложение към Европейската комисия да се подаде през второто тримесечие на 2017 г. вместо през третото тримесечие на 2016 г., а начало на изпълнението на проекта да се пренесе от трето на четвърто тримесечие на 2016 г., когато е сключен договорът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ.

По другия проект се предвижда датата на подаване на проектното предложение към Комисията да бъде през второто тримесечие на 2018 г. вместо първото тримесечие на 2017 г.

Друго изменение е свързано с началото на изпълнението на проекта – от третото тримесечие на 2017 г. на четвъртото тримесечие на 2018 г. Приключването на проекта е предвидено за четвърто тримесечие на 2023 г. вместо четвърто тримесечие на 2021 г.

При изменението на програмата са отчетени регламентираните срокове в индикативната годишна работна програма на ОПОС (2014-2020) за 2017 г. и приложимата нормативна уредба.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки