Валери Симеонов свиква среща на МС с Координационния център за връзка с българите в Украйна


Валери Симеонов свиква среща на МС с  Координационния център за връзка с българите в Украйна
28 Юни 2017, Сряда


По време на разговорите ще бъде обсъдено откриването на „горещ“ телефон и e-mail адрес, на който да бъдат подавани сигнали и новини за положението на българското малцинство в зоните на конфликт

Автор: Десант

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов свиква среща на Координационния център за връзка с българите в Украйна в Министерския съвет, съобщават от правителствената информационна служба. 

На нея ще присъстват министри и заместник-министри на външните работи, на вътрешните работи, на правосъдието, на труда и социалната политика, на регионалното развитие и благоустройството, на здравеопазването, представители на Българския червен кръст, на Националното сдружение на общините в Република България и Държавната агенция за българите в чужбина.

В срещата ще участва и председателят на Асоциацията за българите в Украйна Антон Киссе.

Координационният център функционира към Държавната агенция за българите в чужбина и се ръководи от нейния председател Петър Харалампиев.

На срещата ще бъде обсъдено функционирането на Координационния център, както и откриването на „горещ“ телефон и e-mail адрес, на който да бъдат подавани сигнали и новини за положението на българското малцинство в зоните на конфликт.

Ще бъдат обсъдени също възможностите на Координационния център да предоставя на българските институции информация за обстановката в Украйна и вероятни рискове за българското малцинство, да поддържа връзка с неправителствени организации в Украйна, с българското посолство в Киев и с Генералното ни консулство в Одеса.


В категории: Политика , Нашенци зад граница

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки