Как в Димитровград събраха над 300 лева за възрастен мъж, изгубил парите си


Как в Димитровград събраха над 300 лева за възрастен мъж, изгубил парите си
Снимка: Фейсбук
28 Юни 2017, Сряда


Импровизираната кампания бе организирана във "Фейсбук" за по-малко от 24 часа

Автор: Яна Славянска

В понеделник в групата „Димитровградски не/редности“ във „Фейсбук“ Ваня Иванова разказа как по-рано в същия ден в парка срещу болницата в „бригадирския град" срещнала разтреперан възрастен мъж, който си бил изгубил найлонова торбичка с парите си и останал без стотинка в джоба си.

Ваня се разтърсила заедно с играещи в парка деца  и открили торбичката – само че разкъсана и без парите в нея. Жената разбрала, че името на дядото е Гочо Димитров Смирненски и че живее самичък, като в момента остава без пукнато левче.

След нейния пост димитровградчанинът Радослав Славов призова членовете на групата да съберат пари за изпадналия в беда стар човек. След по-малко от 24 часа от публикуването на неговия апел десетки се включват в по-малко от 24 часа.

„Трудно ми е да повярвам, че толкова много хора се отзоваха, та дори имаше и такива, с които не можахме да се срещнем, защото не остана време. Убеден съм, че не самата сума пари е важната в случая, а склонноста на всички вас да сторят добро на непознат човек, изпаднал в безизходица“ - споделя Радослав във „Фейсбук“.

Още вчера, 27 юни, събраните 365 лева са предадени на дядо Гочо, който дори не можел да повярва, че наистина има такива добри хора. Възрастният мъж е вдовец и живее сам. Дълги години с покойната си съпруга били учители.


В категории: Репортажи , Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки