Българо-румънски патрули ще бдят за сигурността в Албена и Балчик


Българо-румънски патрули ще бдят за сигурността в Албена и Балчик
Снимка: Архив интернет
27 Юни 2017, Вторник


Из комплекса кръстосват и конни полицаи

Автор: Десант

За втора година за сигурността на туристите в Албена ще се грижат и конни полицаи, съобщава Румен Петков - ръководител сектор „Сигурност" в едноименния курортен комплекс.

През миналата година двете двойки патрули станаха истинска атракция сред гостите на курорта, които не пропускаха да ги снимат за спомен. Полицаите – две жени и двама мъже, обикаляха навсякъде из курорта – по търговската улица, пешеходните зони и плажната ивица.

Петков сподели, че в процес на изграждане е видео наблюдение в определени точки в Албена.

От 23 юни започнаха и съвместните патрули с пътни полицаи от Румъния, които ще продължат до септември, съобщи началникът на „КАТ Пътна полиция” – Добрич, Жулиян Минев. От 1 юли до 31 българо-румънските патрули  ще обикалят в Албена и Балчик.

Тази година е осма поред, когато се организират подобни съвместни мисии, а дейността на комшийските полицаи високо се оценява от румънските туристи в българските курорти. 

Служителите на реда от северната ни съседка знаят много добре български език и ползват и още един чужд език. Самият курорт "Албена" пък е една от любимите на румънците туристически дестинации в нашата страна.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки