In memoriam: Напусна ни завинаги карикатуристът на "Десант" Николай Арнаудов


In memoriam: Напусна ни завинаги карикатуристът на "Десант" Николай Арнаудов
26 Юни 2017, Понеделник


Радой Ралин е откривал само две изложби през живота си – неговата и на Борис Димовски

Автор: Десант

С дълбоко прискърбие научихме, че в събота, 24 юни, след дълго боледуване ни напусна известният български карикатурист Николай Арнаудов, който рисуваше карикатурите за в. "Десант". Заедно със Сергей Трайков от "Стършел" дълги години те списваха страницата "Весел Десант" в печатното ни издание.

Николай Арнаудов е роден в Кърджали, където учи и работи дълги години. Преминал е през учителството на Борис Димовски, който го съветвал да търси силата повече във вица, отколкото в рисунъка. А близкото му приятелство с Радой Ралин често го вдъхновява за много интересни, нестандартни идеи в творческите търсения.

Негови карикатури са публикувани в престижни издания в Германия, САЩ, Англия, Словакия, Полша, Македония и други страни. Носител е и на множество международни отличия от Япония, Корея, Словакия, Eтиопия,Украйна, Чехия, Полша, Македония.

През 2000 г. прави самостоятелна изложба в Пловдив, която е открита от Радой Ралин, който е откривал само две изложби през живота си – неговата и на Борис Димовски.

Миналата година талантливият ни карикатурист спечели първа награда от Международния конкурс за карикатура  в Загреб, Хърватия, като с неговата творба  бе украсен плаката на изложбата с допуснатите до конкурса рисунки. За изтънчения му усет към хумора и сатирата бе отличен с награда и в престижния форум  “От пещерата до компютъра”.



Ще те помним само с добро, Ники! Поклон пред таланта и паметта ти!








В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки