Змии се настаниха в бившите казарми в Ардино


Змии се настаниха в бившите казарми в Ардино
Снимка: 24rodopi.com
26 Юни 2017, Понеделник


22 от сградите са полусрутени, а три от зданията в някогашното поделение вече са напълно разрушени

Автор: Десант

Огромни змии са превзели бившите казарми в Ардино, твърдят пред 24rodopi.com охранители, които признават, че не смеят да обикалят между полусрутените постройки. 22 от сградите все още едва се крепят на основите си, но три от зданията вече са напълно разрушени.

Общинарите също потвърждават пред медията, че някогашното поделение се е превърнало на змиярник.

Площта, на която се разположени на старите казарми, е общо 79 декара, които се намират в централната част на Ардино. Имотът е собственост на Министрество на отбраната, което - поне засега - отказва да удовлетвори молбите на ардинската общинска администрация да й бъде прехвърлена собствеността на имота, макар че от общината досега са направили поне 20 постъпки за това. 

През 2013 г. се заговори, че в някогашното ардинско поделение може да се приютят бежанци, но тъй като то е в очертанията на града, а за настаняването на мигрантите съществуват определени изискания, този вариант безславно отпадна от обсъждане. 

Казармите в Ардино са построени през 1937-38 г. За изграждането на казармените сгради са били използвани местните жители, като всички мъже над 18-годишна възраст са били задължавани да работят ангария между 5-10 дни на месец.

Камъните за основите са били докарани от кариерата в кв. „Любовна чешма" на гръб. А тухлите били изпечени между Горичево (Кайрак махала) и сегашното Средно училище „Васил Левски". Още горещи, те били натоварвани в специални сандъци на гърба на хората и през 10 метра е имало войници с пръчки, които налагали жестоко всеки движещ се по-бавно, свидетелстват по-възрастните ардинци.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки