Занаятчии от цялата страна ще демонстрират майсторлъка си в двора на Куюмджиевата къща в Пловдив


Занаятчии от цялата страна ще демонстрират майсторлъка си в двора на Куюмджиевата къща в Пловдив
25 Юни 2017, Неделя


На 26 юни там започва Седмизца на занаятите

Автор: Десант

В двора на Регионалния етнографски музей в Пловдив, който тази година отбелязва своя 100-годишен юбилей, от 26 юни до 2 юли ще се съберат дърворезбари, иконописци, ножари, оръжейници, медникари, бижутери, грънчари, кошничари, дървостругари, майстори на музикални инструменти, плетене на колани на кори, плъсти, кукли, рисувани яйца, стъклопис, майсторки на кене, плетиво и везба и др., съобщават от институцията.

В духа на добрата традиция през цялата седмица ще има демонстрации на различните занаяти. Тази година гост на Седмицата на занаятите ще бъде и майстор грънчар от сръбския град Зайчар.

Събитието по традиция се провежда в двора на Куюмджиевата къща – паметник на културата от национално значение, в която е настанен музеят.

Гостите на форума ще имат възможност да усетят магията на занаятите сами, като изработят със свои ръце нещо под вещия поглед на майстора. Туристите получават всичко – и скъп спомен от посетеното място, и още по-ценно да закупят нещо, на чието сътворение са били свидетели, изтъкват от музея. А за участниците остава майсторската вечер (петък – ден на майстора), с много изненади, които са подготвили домакините.


В категории: Новини , Занаяти

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки