Направи си сам... смартфон


Направи си сам... смартфон
Снимка: balkanec.bg
24 Юни 2017, Събота


Това предлага първият в света комплект за сглобяване на „Правец 4++“

Автор: Десант

"Правец компютри" пуска първия в света комплект за сглобяване на смартфон. Той е за модела „Правец 4++“, съобщава пред OFFNews собственикът на предприятието Бойко Вучев. Преди три години тай е успял да регистрира търговската марка "Правец", след като се оказва, че никой не държи правата върху нея след краха на "Микропроцесорна електроника".

Оттогава на пазара излязоха няколко модела лаптопи, таблети и смартфони с логото на някогашната гордост на българските технологии от времената на комунизма.

Според Вучев „Комплект за сглобяване на смартфон“ е без аналози в чужбина.

"С леко намигване към недалечното минало на България, когато съществуваха кръжоците и клубовете за млади ентусиасти в областта на електрониката, стартираме проект, предназначен за запалените от електрониката и комуникациите хора", обяснява той.

В комплекта освен частите за смартфон, подредени в удобна кутия са сложени и с необходимите инструменти. Приложени са детайлни упътвания и видеоматериал за сглобяване стъпка по стъпка.
"Не са необходими кой знае какви технически умения. Просто трябва да се спазват стъпките в последователността им", обяснява Вучев.

Комплектът включва и софтуер за програмиране – Android Studio, с който всеки потребител може да модифицира собствения си смартфон, да изработва приложения, които да тества на сглобения със собствените му ръце смартфон. Предназначен е също така за ученици от технически училища и техникуми и студенти в областта на електрониката и телекомуникациите.

Чрез комплекта те могат да се запознаят не само с теоретичната част на комуникациите, а и с хардуерната и практическа част – от набор на компоненти до готов за работа уред.
Цената на смартфона на части е 199 лева, колкото струва „Правец 4++“ и като сглобен.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки