Областният управител на Стара Загора се запозна със състоянието на „Мини Марица-Изток”


Областният управител на Стара Загора се запозна със състоянието на „Мини Марица-Изток”
23 Юни 2017, Петък


Гергана Микова посети рудниците „Трояново-1” и „Трояново-север” и инспектираха входа на подземния канал на яз. „Ковачево”

Автор: Силвия Горанова

Областният управител Гергана Микова се срещна днес с изпълнителния директор на „Мини Марица-Изток” ЕАД инж. Андон Андонов. На срещата присъстваха и зам.-изпълнителният директор инж. Димитър Чолаков и кметът на Раднево д-р Теньо Тенев.

Домакините показаха презентационен филм за Мините, а след него участниците в срещата разговаряха и за актуалното състояние на минния комплекс.

Основен акцент в разговора бяха опасностите пред българската енергетика, които крият гласуваните на 28 април в Брюксел нови, по-строги норми за допустими емисии вредни вещества от въглищните централи.

Инж. Андонов изрази увереност, че България ще направи всичко необходимо, за да се справи със ситуацията и до сътресения в енергийния сектор няма да се стигне.

След разговора г-жа Микова и представителите на ръководството на Мините посетиха рудниците „Трояново-1” и „Трояново-север” и инспектираха входа на подземния канал на яз. „Ковачево”.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки