Хомосексуалните поискаха в училище да се учи за ЛГБТИ хората


Хомосексуалните поискаха в училище да се учи за ЛГБТИ хората
23 Юни 2017, Петък


Прайдаджиите настояват и за безплатна административна процедура за промяна на гражданския пол

Автор: Дина Харизанова

София прайд мина и замина и вече си мислихме, че страстите около него са се уталожили. Но ето че лесбийките, гейовете, бисексуалните, трансджендърите и интерсекс хората – или т.нар. ЛГБТИ общество, не мирясва. Сега оттам са изпратили писмо до премиера Бойко Борисов по повод негови изказвания в предаването „Здравей, България!“ по „Нова телевизия“ на 22 юни, че „нито трябва толкова да се парадира“, нито ЛГБТИ хората са обект на преследване в България.

Прайдаджиите искат среща с министър-председателя, на която „да бъдат обсъдени възможностите за сътрудничество с изпълнителната власт по многократно очертаваните проблеми“ на тяхното общество. Те върдят, че проблемите им били „в повечето сфери на обществения живот – като образование, здравеопазване и трудов пазар“.

Та по тази причина настояват  за: „интегриране на актуална и научна информация, касаеща ЛГБТИ хората, в учебните програми по общообразователните учебни предмети в системата на училищното образование“.  А освен това искат и да се въведе „достъпна и безплатна административна процедура за промяна на гражданския пол от органите по гражданското състояние“.

Няма да коментираме дали трябва или не безплатно да си сменя пола, който желае. Но намираме за твърде нагло и недопустимо да се пълнят главите на учениците със съмнителни „знания“ за нестандартната сексуална ориентация – било то научни или не.


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки