Нигериец спипан да пласира дрога в Слънчев бряг


Нигериец спипан да пласира дрога в Слънчев бряг
Снимка: Днес.бг
23 Юни 2017, Петък


Полицаи от ОДМВР-Бургас са проверили близо 450 души туристи и обслужващ персонал в най-големия курорт по родното Черноморие

Автор: Янко Крумов

Близо 450 души – туристи и обслужващ персонал, са били проверени през последните дни в курортен комплекс „Слънчев бряг“. Акцията е част от специализирана полицейска операция за профилактика на лица от активния местен криминален контингент и гастролиращи престъпници, както и установяването на лица, обявени за местно, общодържавно и международно издирване.

Участвали са служители от отдел „Криминална полиция” при ОДМВР-Бургас и служители от Районно управление – Несебър.

Задържан е мъж, обявен за общодържавно издирване и други трима, разпространяващи наркотични вещества.

Единият от тях е нигерийски гражданин със статут на продължително пребиваващ в България, в който са намерени и иззети четири свивки със суха зелена растителна маса (марихуана) и свивка с бяло прахообразно вещество (метамфетамин).

В 28-годишния В.М. от Варна, проверен в района на несебърския хотел «Виго» е намерена и иззета суха тревна маса (марихуана). Същата трева е била открита и в 20-годишния И.С. от Габрово, проверен в района на ресторант «Чевермето» в Свети влас.

И тримата мъже са задържани за срок до 24 часа, като по случаите са образувани бързи полицейски производства.

Установен и задържан е и обявения за международно издирване с европейска заповед за арест Станислав Петров Иванов, 33-годишен от Казанлък, който ще бъде екстрадиран в Гърция за провеждане на съдебен процес за престъпления, свързани с трафик на наркотици.

От полицията припомнят, че преди броени дни, благодарение активната работа на служителите от група „Издирване” към отдел „Криминална полиция” при ОДМВР – Бургас, със съдействие на служителите от Районно управление – Несебър, в Слънчев бряг бе задържана и 21-годишната Красимира Мирославова Костова, обявена за международно издирване с европейска заповед за арест.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки