Македонското ВМРО скочи срещу Зоран Заев заради визитата му в България


Македонското ВМРО скочи срещу Зоран Заев заради визитата му в България
22 Юни 2017, Четвъртък


От опозицията в юзозападната ни съседка не можели да му простят думите, изречени пред директора на НИМ проф. Божидар Димитров, че българският и македонският народ са едно и също

Автор: Силвия Горанова

Македонската опозиционна партия ВМРО-ДПМНЕ иска обяснение от министър-председателя Зоран Заев какво точно е договорил по време на посещението си в София.

Повод за гневната реакция е дружеският дух, в който премина визитата на премиера на югозападната ни съседка и топлия прием, който той получи от страна на българския си колега Бойко Борисов и президента Румен Радев.

Всичко това обаче кара ВМРО-ДПМНЕ да твърди, Зоран Заев се е превърнал в сериозен риск за македонските национални интереси. Трибуна на опозицията даде скопският телевизионен канал А1 On.

„Зоран Заев дължи обяснение на македонския народ, къде е видял досега национализъм и омраза в поведението на Македония, че сега да обръща нова страница“, пише в официално заявление на партията.

(Тук отваряме скоба да припомним стотиците случаи на потрошени, унищожени и осквернени паметници и надгробни плочи на български войници или на герои, свързани с историята на България. Вандалските изцепки на скандалния Миленко Неделковски са само върха на айсберга. Иначе прояви на краен национализъм и насаждане на омраза към България нямало.)

„Според ВМРО-ДПМНЕ, Заев по време на двудневното си посещение в България, е ударил силно по самочувствието на македонската държава. Божидар Димитров, директорът на Националния исторически музей на България, по повод посещението на Заев каза, че е мислел, няма да доживее деня, когато македонски политик от Скопие ще заяви, че българският и македонският народ са едно и също.

Димитров обяви, че с подписването и изпълнението на договора за добросъседство се слага край на македонизма и Македония се превръща във втора българска държава“
, негодуват от опозицията.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки