Спортист №1 на България идва в Стара Загора за „Самарско знаме“


Спортист №1 на България идва в Стара Загора за „Самарско знаме“
22 Юни 2017, Четвъртък


Едноименният международен турнир по лека атлетика ще се проведе в Града на липите на 1 юли 

Автор: Десант

На 1 юли на стадион „Берое" в Стара Загора ще се проведе Международният турнир по лека атлетика „Самарско знаме“. Организаторите очакват отново пълни трибуни под Аязмото, в годината, в която градът е носител на приза „Европейски град на спорта 2017“.

Вчера в София бяха посрещнати първите състезатели от Бахрейн.

От старозагорската община съобщават, че за турнира се очаква в Града на липите да пристигне и сребърната медалистка в скока на височина от Олимпийските игри в Рио де Жанейро и от Европейското първенство в Амстердам през миналата година Мирела Демирева.

Спортист №1 на България за 2016-а е състезател на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ и Спортист № 1 на Стара Загора за миналата година. Тя се нареди на осмо място на турнира от Диамантената лига в Стокхолм миналата седмица, а следващото състезание на Демирева е на Европейското отборно първенство от Първа лига във финландския град Вааса този уикенд.

Преди три години Стара Загора си върна емблематичното за града и авторитетно за леката атлетика спортно събитие. След прекъсване от 21 години Община Стара Загора, Българската федерация по лека атлетика и Спортен клуб по лека атлетика "Берое" с общи усилия възстановиха Международния турнир по лека атлетика „Самарско знаме".

От общинската администрация припомнят, че след като бе реновирана, лекоатлетическата писта на стадион „Берое" е сертифицирана и отговаря на всички изисквания за провеждането на международни състезания от висок ранг. 


В категории: Новини , Спортен дух

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки